طرز تهیه ماهی شکم پر شمالی
به گزارش مجله بابلسر، ماهی شکم پر یکی از خوشمزه ترین غذاهایی است که شما می توانید هم با ماهی شمال و هم جنوب درست کنید. معمولا برای تهیه ماهی شکم پر شمالی از رب انار و گردو و برای تهیه ماهی شکم پر جنوبی از سیر، تمبرهندی و سبزیجات و ادویه های جنوبی استفاده می گردد. ماهی که ما انتخاب کردیم، قزل آلاست. شما می توانید از هر ماهی شمالی که مد نظرتان است، بهره ببرید. با ما همراه باشید.
مواد لازم برای تهیه ماهی شکم پر شمالی
- ماهی قزل آلا یک عدد
- پیاز یک عدد
- سیر دو حبه
- رب انار دو قاشق غذاخوری
- سبزیجات معطر (گشنیز، جعفری، شنبلیه) سه قاشق غذاخوری
- نمک، فلفل و ادویه ماهی به میزان لازم
طرز تهیه ماهی شکم پر شمالی
مرحله اول
ابتدا ماهی قزل آلا را شسته و سر و دم آن را جدا کنید. سپس آن را کنار بگذارید تا آب آن کاملا خارج گردد. اگر می خواهید ماهی را مجلسی تر سرو کنید، بهتر است آن را به صورت کامل طبخ کنید.
پیاز را نگینی خرد نموده و به آن کمی نمک، آبلیمو، آویشن، فلفل و ادویه ماهی اضافه کنید. سپس ماهی به مدت سه تا چهار ساعت داخل مواد بخوابانید و خوب ماساژ دهید تا ماهی مزه دار گردد.
مرحله دوم
در فاصله ای که ماهی را کنار گذاشتید، مواد داخل شکم را آماده کنید.
پیاز و سیر را نگینی خرد نموده و با کمی روغن تفت دهید سپس سبزیجات معطر را اضافه کنید. ادویه ماهی، گردو و رب انار را نیز اضافه کنید و مواد را کمی دیگر با حرارت ملایم تفت دهید. مواد داخل شکم آماده است. آن را کنار بگذارید تا خنک گردد.
ماهی را از مواد خارج نموده و پوست آن را تمیز کنید. داخل شکم ماهی را با مواد پر کنید و از طریق خلال دندان دور تا دور ماهی را به هم وصل کنید.
مرحله سوم
داخل ظرف فر را با کره چرب کنید. ماهی را داخل ظرف گذاشته و هر سبزیجاتی که مایل هستید، کنار آن بچینید. سپس میزان کمی آب داخل ظرف بریزید و روی ظرف را با فویل بپوشانید.
ظرف را به مدت 40 دقیقه داخل فر با دمای 200 درجه قرار دهید. سپس فویل را بردارید، میزانی زعفران روی ماهی بریزید و فر را به مدت 10 دقیقه روی حالت گریل بگذارید تا سطح ماهی طلایی رنگ گردد.
ماهی شکم پر شمالی آماده است. می توانید کنار سبزی پلو سرو نموده و نوش جان کنید.
منبع: کتاب کاله