آخرین خبرها درباره واکسن کرونا آکسفورد؛ نتایج تست واکسن امیدوارکننده است
به گزارش مجله بابلسر، ساخت واکسن کرونا برای درمان بیماری کرونا ویروس کووید 19 به عنوان راهکار اصلی و نهایی درمان این روزها تبدیل به بزرگترین هدف بزرگ ترین کمپانی های داروسازی جهان تبدیل شده است. در این میان بعد از خبر خوب نتایج امیدوارکننده واکسن کمپانی مدرنا، تایید داروی چینی درمان کرونا و خبرهای خوب و امیدوار کننده در مورد واکسن چینی کرونا انتها امروز کمپانی آکسفورد اعلام کرده که نتایج تست این واکسن انگلیسی کرونا هم امیدوارکننده بوده است. در مجله خبرنگاران آخرین خبرها درباره ساخت واکسن کرونا آکسفورد را از زبان دکتر میرشهرام صفری، استاد دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی و براساس گزارش دانشگاه آکسفورد در این زمینه بخوانید.
نتایج امیدوار کننده تست و ساخت واکسن کرونا آکسفورد
آخرین خبرهای منتشر شده از محققان دانشگاه آکسفورد حاکی از آن است که ساخت واکسن کرونا آکسفورد برای درمان نهایی بیماری کرونا گام های بلندی را برداشته است. طبق گزارش سایت رسمی دانشگاه آکسفورد فاز دوم و سوم واکسن آکسفورد قرار است با هم انجام شود. در این مرحله 10260 نفر واکسن دریافت می کنند.
در فاز یک هزار نفر واکسینه شده اند که نتایج آن در حال بررسی است. در فاز یک این واکسن افراد زیر 55 سال و بالای 18 سال تست شده اند و در این فاز قرار است واکسن به افراد 56-69 و بالای هفتاد سال و نیز در بچه ها 5 تا 12 ساله هم تزریق خواهد شد. دریافت کنندگان واکسن کرونا آکسفورد به صورت دو سو کور تصادفی واکسن اصلی chAdOx1 یا کنترل MenACWY را دریافت خواهند کرد.
واکسن کنترل در واقع واکسن مننژیت است که در انگلیس از سال 2015 به نوجوانان تزریق می شود و به واکسن مسافرت هم مشهور است. این واکسن معمولا برای سفر به مناطق پر خطر تزریق می شود.
علت استفاده از واکسن مننژیت و نه سرم معمولی، در واقع نیاز به تولید کمی درد و تب و درد عضلانی در گروه کنترل است تا متوجه عدم دریافت واکسن اصلی نشده و رفتار متفاوتی نداشته باشند.
این واکسن از فرم ضعیف شده ویروس سرماخوردگی آدنوویورس شامپانزه ساخته شده است که دستکاری ژنتیکی شده تا توان تکثیر در انسان را نداشته باشد.
ژن گلیکوپروتئین اسپایک ویروس کرونا به ویروس این واکسن اضافه شده است. شرکت دارویی آکسترا زنکا با دانشگاه آکسفورد در تولید این واکسن همکاری دارد و هدفش را تولید انبوه و توزیع مناسب در سرتاسر جهان عنوان کرده است.
تست واکسن کرونا دانشگاه آکسفورد روی میمون ها در آمریکا پیروز بوده و تست های دیگری روی مدل حیوانی در استرالیا و انگلیس هم در جریان است.
تزریق در طی این ماه و ماه آینده اجرا شده و نتایج تا دو ماه بعد از آن آماده خواهد شد. در صورت بالا بودن تعداد افراد در معرض ویروس کرونا نتیجه این واکسن دو ماه بعد از آخرین تزریق یعنی تا اوایل ماه سپتامبر روشن خواهد شد. اگر تعداد افراد کافی نباشد ممکن است دو یا سه ماه بیشتر طول بکشد.
به همین دلیل واکسن کرونا آکسفورد در این فاز بیشتر در پرسنل درمانی و آزمایشگاهی و همچنین افرادی با مشاغل در معرض تماس زیاد با مردن تزریق خواهد شد.
اگر شیوع ویروس کرونا در انگلیس کاهش قابل توجهی نداشته باشد احتمال نتیجه دادن این واکسن تا ماه سپتامبر بیشتر خواهد بود.
منبع: افق کوروش