طرز تهیه پاناکوتا هندوانه دسر یلدایی به سبک کافی شاپی
به گزارش مجله بابلسر، دسر یلدایی پاناکوتا یکی از دسرهای خوش رنگ، خنک و بسیار ساده است که با ترکیب شیر، خامه، ژلاتین و آب هندوانه به راحتی در خانه درست می گردد. این دسر لایه ای و مجذوب کننده بدون احتیاج به مهارت خاص، انتخابی عالی برای خوراکی های شب یلدا به شمار میرود و با کمی دقت در مراحل می توانید نتیجه ای شبیه دسرهای کافی شاپی داشته باشید. پس طرز تهیه پاناکوتا هندوانه را بخوانید تا آن را به عنوان یک دسر یلدایی خاص درست کنید.
مواد لازم برای تهیه پاناکوتا هندوانه
- شیر 2 لیوان
- خامه 100 گرم
- شکر 1/2 لیوان
- ژلاتین 2 قاشق غذاخوری
- رنگ خوراکی قرمز و سبز به میزان لازم
- وانیل 1/4 قاشق مرباخوری
طرز تهیه پاناکوتا هندوانه
مرحله اول: مخلوط کردن شیر، شکر، خامه و پودر ژلاتین
در اولین مرحله از طرز تهیه پاناکوتا هندوانه باید شیر، شکر، خامه، پودر ژلاتین و وانیل را داخل یک ظرف مناسب بریزید و با قاشق یا همزن دستی به آرامی مخلوط کنید تا مواد کاملا با هم ترکیب شوند.
دقت کنید ژلاتین به صورت یکنواخت پخش شده و گلوله نگردد تا در نهایت بافتی صاف و یکدست برای دسر لیوانی یلدایی تان داشته باشید. اگر وگان هستید دیگر نگران دسر یلدایی تان نباشید که چرا با خواندن پاناکوتا تم هندوانه وگان، یک دسر مناسب می توانید برای خود درست کنید.
نکته: دمای شیر باید سرد یا هم دمای محیط باشد.
مرحله دوم: حرارت دادن مواد پاناکوتا
در ادامه مراحل تهیه پاناکوتا هندوانه، ظرف حاوی مواد را روی حرارت کم بگذارید. مواد را به آرامی هم بزنید تا ژلاتین کامل حل گردد. توجه داشته باشید که نیازی به جوش آمدن مواد نیست؛ به محض آن که ژلاتین حل و مخلوط یکدست شد، قابلمه را فورا از روی حرارت بردارید تا بافت دسر پذیرایی تان لطیف بماند. اگر در پی تهیه دسری متفاوت برای پذیرای هستید می توانید به فکر تهیه مارشمالو هندوانه ای باشید که دستور ساده و بسیار آسانی دارد.
مرحله سوم: درست کردن پاناکوتا
در ادامه مراحل طرز تهیه پاناکوتا هندوانه، ابتدا یک چهارم از مواد را با رنگ سبز مخلوط کنید و داخل لیوان یا قالب های تک نفره تان بریزید. آن ها را برای یک ساعت در یخچال بگذارید تا لایه اول پاناکوتا کاملا ببندد.
اکنون یک چهارم دیگر از مواد را بدون رنگ روی لایه سبز بریزید و دوباره در یخچال قرار دهید تا کامل خودش را بگیرد. حال، نیمی از مواد به جای مانده را با رنگ قرمز مخلوط کنید و روی لایه های قبلی بریزید و مجدد در یخچال بگذارید تا پاناکوتا کاملا سفت گردد.
اگر تهیه پاناکوتا برایتان سخت است، می توانید به تهیه پودینگ هندوانه مخصوص شب یلدا فکر کنید که جزئیات کامل آن در خبرنگاران آورده شده است.
مرحله چهارم: سرو کردن پاناکوتا
هنگامی که پاناکوتا کامل بست، شکلات های اشکی را روی آن بچینید. اگر شکلات اشکی در دسترس ندارید، میزانی شکلات تخته ای را به روش بن ماری آب کنید و روی کاغذ روغنی به شکل اشک بریزید.
آن ها را در یخچال قرار دهید تا سفت شوند. بعد از این مرحله، دسر پاناکوتای هندوانه ای خود را با این شکلات های دست ساز به زیبایی تزیین کنید و روی میز پذیرایی در کنار دیگر انواع دسر شب یلدا سرو کنید.
نکات تکمیلی تهیه پاناکوتا هندوانه
برای تهیه پاناکوتا هندوانه خوشمزه و رنگی، رعایت چند نکته ساده می تواند نتیجه ای خوش طعم و ظاهر مجذوب کننده به شما بدهد پس این نکات را بخوانید تا به راحتی به میز پذیرایی یلدایی تان رنگ و لعابی دیگر دهید.
طرز تهیه پاناکوتا هندوانه با آب هندوانه
برای تهیه پاناکوتا هندوانه با آب هندوانه، ابتدا آب هندوانه تازه را آماده کنید. در یک ظرف کوچک، پودر ژلاتین یا پودر ژله هندوانه ای را با کمی آب حل کنید تا کامل شفاف و بدون گلوله گردد. سپس خامه و شکر را با شیر مخلوط نموده و روی حرارت ملایم گرم کنید تا شکر و ژلاتین کاملا حل شوند، اما نجوشد.
برای ساخت لایه ها، یک چهارم از مخلوط را با آب یا ژله هندوانه ای قرمز ترکیب کنید و داخل لیوان ها بریزید. بعد از اینکه این لایه در یخچال بسته شد، یک لایه ساده پاناکوتا بدون رنگ روی آن بریزید. می توانید در صورت علاقه یک لایه سبز (با کمی رنگ سبز یا ترکیب آبمیوه طبیعی) اضافه کنید تا دسر رنگین و مجذوب کننده گردد.
در نهایت وقتی همه لایه ها بسته شد، با شکلات اشکی یا شکلات بن ماری شده روی پاناکوتا را تزیین کنید و دسر یلدایی و خوش رنگ هندوانه ای خود را سرو کنید. شیره هندوانه خانگی را هم می توانید جایگزین آب هندوانه بکنید.
تنوع در طعم پاناکوتا هندوانه
برای تنوع دادن به طعم پاناکوتا هندوانه، می توانید بخشی از آب هندوانه را با آب پرتقال، آناناس یا توت فرنگی ترکیب کنید تا طعم تازه و متفاوتی به دسر بدهید. از سویی دیگر کمی وانیل، عصاره لیمو یا پرتقال به لایه پاناکوتا اضافه کنید تا طعم غنی تر گردد. بعلاوه می توانید بین لایه ها قطعات ریز هندوانه بریزید تا بافت میوه ای واقعی داشته باشد و از ژله های رنگی طبیعی برای ایجاد لایه های مجذوب کننده بهره ببرید.
در نهایت، با کمی پودر کاکائو، نعناع تازه یا مغزهای ریز خرد شده دسر را هم خوش طعم و هم زیبا تزیین کنید تا یک پاناکوتا هندوانه ای رنگارنگ و لذیذ داشته باشید.
سرو پاناکوتا هندوانه ای
برای سرو پاناکوتا هندوانه ای می توانید آن را در لیوان ها یا قالب های تک نفره بریزید تا هر نفر دسر مخصوص خود را داشته باشد و راحت تر سرو گردد. این دسر رنگارنگ و خنک برای مهمانی ها، دورهمی های خانوادگی و حتی یلدا بسیار مناسب است.
دمای مناسب شیر در تهیه پاناکوتا هندوانه
در تهیه پاناکوتا هندوانه ای، دما و نوع شیر نقش بسیار مهمی دارند تا دسر بافتی نرم و یکدست پیدا کند. مواد را باید روی حرارت ملایم گرم کنید و از جوشاندن آن خودداری کنید؛ حرارت زیاد باعث از بین رفتن لطافت ژلاتین و جدا شدن خامه می گردد.
انتخاب شیر تازه و با کیفیت، ترجیحا شیر کم چرب یا نیمه چرب، باعث می گردد پاناکوتا هم خوش طعم و خامه ای گردد و هم بافتی صاف و لطیف داشته باشد که در کنار آب هندوانه و لایه های رنگی، یک دسر مجذوب کننده و دلپذیر برای همه، فراهم می نماید.
سوالات متداول درباره طرز تهیه پاناکوتا هندوانه
در این بخش، به سوالات متداول درباره تهیه پاناکوتا هندوانه پاسخ می دهیم تا با اطمینان یک دسر خوش رنگ و خوش طعم مخصوص یلدا درست کنید.
1. آیا می توان پاناکوتا هندوانه را بدون ژلاتین درست کرد؟
بله، می توانید از آگار به عنوان جایگزین گیاهی بهره ببرید.
2. برترین زمان برای افزودن آب هندوانه چه زمانی است؟
بعد از حل شدن ژلاتین و خنک شدن کمی مخلوط شیر و خامه، آب هندوانه را اضافه کنید.
3. می توان لایه ها را یک جا ریخت بدون صبر برای بسته شدن هر لایه؟
نه، صبر برای بسته شدن هر لایه باعث جدا ماندن رنگ ها و ظاهر زیبا می گردد.
4. چگونه از ترک برداشتن سطح پاناکوتا جلوگیری کنیم؟
لایه بعدی را به آرامی و با قاشق روی لایه قبلی بریزید تا فشار کم باشد.
5. آیا می توان از آب هندوانه یخ زده یا کنسروی استفاده کرد؟
بله، اما طعم تازه کمتر و کمی رقیق تر خواهد شد.
6. برترین روش برای خارج کردن پاناکوتا از قالب چیست؟
قالب را چند ثانیه در آب گرم فرو ببرید و سپس به آرامی خارج کنید.
7. چگونه می توان طعم پاناکوتا را بدون شکر بیشتر شیرین کرد؟
از عسل، شهد یا میوه های شیرین تازه بهره ببرید.
منبع: کتاب کاله