طرز تهیه سس شکلاتی برای روی کیک با دستوری سریع و آسان
به گزارش مجله بابلسر، سس شکلاتی نه تنها یک چاشنی خوشمزه برای طرز تهیه کیک تولد شکلاتی به شمار میرود، بلکه در طرز تهیه کیک دو رنگ شکلاتی و ساده هم می توان از آن برای تزئین استفاده کرد. به طور کلی در دنیای کیک پزی از این چاشنی خوشمزه به عنوان تکمیل نماینده انواع دسرها، کیک ها و بستنی ها یاد می نمایند.
مواد لازم برای تهیه سس شکلاتی
- شکر قهوه ای سه چهارم فنجان
- پودر کاکائو یک فنجان
- خامه غلیظ یک دوم فنجان
- آب یک دوم فنجان
- ژلاتین بدون طعم یک بسته
- عسل یک چهارم فنجان
- قهوه فوری یک قاشق چای خوری
- نمک یک چهارم قاشق چای خوری
- وانیل یک قاشق چای خوری
طرز تهیه سس شکلاتی
1. هم زدن خامه برای سس شکلاتی
در اولین مرحله از طرز تهیه سس شکلاتی برای روی کیک، ظرف مناسبی انتخاب کنید. خامه را داخل ظرف بریزید و آن را خوب با قاشق یا هم زن بزنید تا آماده گردد سپس آن را کنار بگذارید.
2. حل کردن شکر و دیگر مواد
در دومین مرحله از طرز تهیه این سس شکلاتی احتیاج است که آب، شکر و عسل را در قابلمه ای میانه بریزید و آن را روی حرارت قرار دهید. اجازه دهید مواد داخل قابلمه کم کم آب شوند. در ادامه پودر کاکائو، قهوه فوری، نمک و وانیل را به قابلمه اضافه کنید و حدود پنج دقیقه خوب هم بزنید. حال باید خامه هم زده را به مواد اضافه کنید.
نکاتی برای حل کردن مواد
- ترکیب شکر حل شده باید رنگ شفافی به خود بگیرد تا بتوان گفت آماده است.
- سه دقیقه زمان مناسبی برای حل کردن شکر است.
- از عصاره وانیل می توانید به جای پودر وانیل بهره ببرید.
- در تهیه این سس بعلاوه می توانید از شربت ذرت به جای عسل بهره ببرید.
- هم زدن مواد در این مرحله کار بسیار مهمی است بنابراین آن قدر مواد را خوب هم بزنید که گلوله ای باقی نماند حتی بهتر است از لیسک بهره ببرید.
- قابلمه خود را روی حرارت میانه بگذارید تا مواد با شعله ای ملایم حل شوند و به اصطلاح جوش نخورند.
3. حل کردن ژلاتین
در ادامه باید ژلاتین را با آب سرد مخلوط کنید و آن را روی حرارت کتری یا سماور بگذارید تا با روش بن ماری حل گردد. بعد از حل شدن ژلاتین، مخلوط ژلاتین را داخل مخلوط شکلاتی بریزید و به هم زدن ادامه دهید تا مواد یک دست شوند. سس شما آماده است، اجازه دهید تا نیم ساعت در دمای محیط استراحت کند.
نکاتی برای تهیه حل کردن ژلاتین
- هنگام حل کردن ژلاتین به روش بن ماری آن را مدام هم بزنید.
- برای حل کردن ژلاتین از مایکروویو هم می توانید یاری بگیرید، به این معنا که 30 ثانیه آن را در مایکروویو بگذارید تا ژلاتین ذوب گردد.
- می توانید سس شکلاتی خود را از الک های با سوراخ های ریز رد کنید تا دانه های ژلاتین، شکر و کاکائو حل نشده جدا شوند.
- برترین روش برای آب کردن ژلاتین، به روش بن ماری است که در این روش باید ظرفی که ژلاتین داخل آن است را روی حرارت کتری یا گاز بگذارید تا با بخار آن در کمتر از 10 دقیقه آب گردد.
نکاتی برای تهیه سس شکلاتی
قطعا با خواندن متن متوجه این موضوع شدید که طرز تهیه این مدل سس شکلاتی آسان تر از طرز تهیه سس شکلاتی به روش قنادی است، پس با دانستن نکات زیر می توانید آن را به برترین نحو برای کیک ها و دسرهایتان آماده کنید.
نگه داری سس شکلاتی در یخچال
سس شکلاتی را می توانید به مدت 2 ماه در فریزر نگه داری کنید.
برای استفاده مجدد تنها باید آن را برای چند ثانیه در مایکروویو گرم کنید.
اگر کمی از سس تان اضافه آمد، آن را می توانید در ظرف درب بسته به مدت دو هفته در یخچال نگه داری کنید.
تفاوت سس شکلاتی براق با سس هات فاج
مهم ترین تفاوت این سس با سس هات فاج Hot Fudge آن است که هات فاج با خامه و کره تهیه می گردد و نسبت به این مدل سس شکلاتی غلیظ تری است.
استفاده از سس شکلات خانگی
این سس برترین گزینه برای استفاده روی کیک براونی و لایه های کیک شکلاتی است.
اگر فراست کردن کیک برایتان سخت است، می توانید این سس شکلاتی را روی کیک بریزید.
بعد از خنک شدن سس شکلاتی می توانید آن را به شکل توپ در بیاورید تا به عنوان ترافل از آن بهره ببرید.
این سس با دستور آسانش برترین گزینه برای پایه شکلات های داغ است تا با آن یک نوشیدنی خوشمزه آماده کنید.
این سس که از آن به یک عنوان چاشنی خوشمزه یاد می گردد را می توانید هم به صورت گرم و هم سرد سرو کنید. از سویی دیگر در طرز تهیه پنکیک ساده و طرز تهیه بستنی ساده و خوشمزه خانگی هم می توانید از آن برای تزئین بهره ببرید.
نکات مهم برای سرو سس شکلاتی
دقت داشته باشید که این سس را داغ روی کیک نریزید چرا که منجر به آب شدن خامه و مواد میانی کیک می گردد. از سویی دیگر اگر این سس را سرد بریزید دیگر شفافیت خود را ندارد.
برای آن که سس به خورد کیک برود، بعد از ریختن سس باید آن را به مدت 2 ساعت در یخچال بگذارید.
آماده کردن سس شکلاتی در مقادیر زیاد
در صورت زیاد استفاده کردن از سس شکلاتی برای کیک ها و دسرها می توانید اندازه آن را 2 برابر کنید.
منبع: کتاب کاله