تست روانشناسی مطلوبیت اجتماعی

به گزارش مجله بابلسر، تست مطلوبیت اجتماعی به شما یاری می نماید تا آنالیز کنید چقدر به رضایت خودتان اهمیت می دهید و در مقابلش چقدر رضایت دیگران برای شما مهم است. این جزو فاکتور های مهم شناخت خود است که می توان از روی آن تصمیمات عظیم گرفت.

تست روانشناسی مطلوبیت اجتماعی

خبرنگاران | سرویس روانشناسی - یکی از مسائل مهم که در تمام زندگی شما اثرگذار است، شناخت شما از خودتان است. شما تا چه اندازه خودتان را می شناسید؟ برای خودتان تا چه اندازه اصالت قائلید؟ و چقدر به ارائه خودتان به نخوی که مطلوب جامعه باشد، اهمیت می دهید؟

کسب مطلوبیت اجتماعی و خودشناسی

روانشناسان دریافته اند که میزان کوشش ما برای کسب مطلوبیت اجتماعی با میزان خود محوری و خودشناسی ما ارتباط بسیار دارد. اگرچه تصوری که ما از خودمان داریم و آنچه که در موقعیت های مختلف از خودمان ارائه می دهیم تا به هدفی که در جامعه معین نموده ایم برسیم متفاوت است.

بعضی از افراد در کوشش هستند تا در هر شرایطی تصویری از خود در جامعه ارائه دهند که به مطلوبیت اجتماعی آنان صدمه ای وارد نکند و برعکس بعضی دیگر بیش از مطلوبیت اجتماعی به رسیدن اهداف خودمحورانه ا شان می اندیشند.

بهترین کار این است که خودتان را بی هیچ قضاوتی بشناسید و سعی کنید از این شناخت استفاده مثبت کنید. در واقع نه باید به سمت خودمحوری زیاد رفت و نه باید بیش از حد به دنبال کسب مطلوبیت اجتماعی بود. مسئله اصلی پیدا کردن نقطه تعادلی است که به تصویر ذهنی شما از خودتان نیز نزدیک باشد.

تست آنلاین سنجش میزان مطلوبیت اجتماعی

⇓ ⇓ ⇓

تست مطلوبیت اجتماعی (سوالات تشریحی)

با دادن جواب درست یا غلط به هر یک از سوالات زیر، موافقت یا مخالفت خود را نسبت به جملات نوشته شده ابراز و امتیازات را با هم جمع کنید:

1- اگر به سودم باشد، یواشکی از جلوی دربان و نگهبان عبور می کنم.

درست (0 امتیاز) غلط (1 امتیاز)

2- هرگز توی صف جلو نمی زنم.

درست (0 امتیاز) غلط (1 امتیاز)

3- اگر کسی متوجه نگردد، بدون بلیط وارد سینما می شوم.

درست (0 امتیاز) غلط (1 امتیاز)

4- گاهی اوقات سعی می کنم کار کسانی را که به من توهین نموده اند تلافی کنم.

درست (0 امتیاز) غلط (1 امتیاز)

5- اگر پیشخدمت فراموش کرد پول یکی از غذا ها را برایم حساب کند احتمالا به روی خودم نمی آورم.

درست (0 امتیاز) غلط (1 امتیاز)

6- راضی نمی شوم کسی مسئولیت خطایی را که من مرتکب شده ام پذیرا گردد.

درست (1 امتیاز) غلط (0 امتیاز)

7- اگر مطالبی را ندانم، می گویم که نمی دانم.

درست (1 امتیاز) غلط (0 امتیاز)

8- سعی می کنم همواره صادق باشم.

درست (1 امتیاز) غلط (0 امتیاز)

9- سر میز شام در منزل، به همان اندازه سر میز شام در رستوران رعایت ادب را می کنم.

درست (1 امتیاز) غلط (0 امتیاز)

محاسبه امتیازات و نتیجه گیری

امتیاز

نتیجه

اگر امتیاز شما 1 تا 4 شد

شما انگیزه کمی برای کسب مطلوبیت اجتماعی دارید. سازگاری شما کم است. سعی می کنید متفاوت و مستقل از دیگران رفتار کنید. اگر شما را از گروه بیرون بگذارند آن قدر ها ناراحت نمی شوید.

اگر امتیاز شما 5 تا 8 شد

انگیزه تان برای مطلوبیت اجتماعی متوسط است. خودتان را بطور واقع بینانه به دیگران معرفی می کنید. می توانید اشتباهات، و حتی فضایل خود را به نمایش بگذارید.

اگر امتیاز شما 9 شد

شما انگیزه فراوانی برای مطلوبیت اجتماعی دارید. احتمالا بیش از حدی که ضروری است به تایید دیگران اهمیت می دهید. نمی توانید به راحتی احساسات خودتان ابراز کنید.

سخن آخر

همانطور که متوجه شدید این پرسشنامه مطلوبیت اجتماعی را اندازه گیری می نماید. بعبارتی این تمایل انسانی برای ارائه خود به شکلی است که به بهترین شکل به اهداف ما خدمت می نماید. بر خلاف تصورتان در این پرسشنامه، داشتن امتیاز متوسط مطلوب تر است. شما در این زمینه باید جانب تعادل را رعایت کنید و نه کمتر از حد متوسط، نه بیشتر از حد متوسط به دنبال کسب مطلوبیت اجتماعی باشید. اینکه شما بیش از اندازه به تفکر دیگران درمورد خودتان اهمیت دهید باعث می گردد از خودتان دور شوید. اگر هم کلا به تفکر دیگران در خصوص خودتان اهمیت ندهید از نظر اجتماعی این برای شما دردسر ساز خواهد شد. باید دقت کنید خودمحوری نیز شما نباید از حد متوسط فراتر رود وگرنه انسان غیرقابل تحملی می شوید. به هر حال هر چه میزان خودشناسی و آگاهی شما درباره خودتان بیشتر باشد، در این زمینه بهتر می توانید عمل کنید.

شما تا چه اندازه خودتان را می شناسید و شجاعتش را دارید که خودتان باشید؟ روابط شما با سایرین چگونه است و چقدر به نظر دیگران در خصوص خودتان اهمیت می دهید؟

منبع: setare.com
انتشار: 21 اسفند 1399 بروزرسانی: 21 اسفند 1399 گردآورنده: babalaser.ir شناسه مطلب: 1309

به "تست روانشناسی مطلوبیت اجتماعی" امتیاز دهید

امتیاز دهید:

دیدگاه های مرتبط با "تست روانشناسی مطلوبیت اجتماعی"

* نظرتان را در مورد این مقاله با ما درمیان بگذارید