اگر نتوانیم همدیگر را لمس کنیم، چه می گردد؟

به گزارش مجله بابلسر، برای مثال وقتی در خصوص اثر لمس در نوزادان حرف می زنیم این کار باعث تنظیم ضربان قلب و بهبود فرایند افزایش وزن آن ها می گردد.

اگر نتوانیم همدیگر را لمس کنیم، چه می گردد؟

آیا دل تان برای بغل کردن عزیزان تان تنگ شده؟ یا برای دست دادن با همکاران؟ برای بسیاری از مردم جهان سال 2020 سال قرنطینه و فاصله گیری اجتماعی بود. زندگی بدون تماس و روابط اجتماعی که به آن عادت داشتیم، چیزی که حتی نمی توانستیم تصور کنیم.

آیا تا به حال فکر کردید این شرایط چه تأثیری ممکن است بر شما داشته باشد؟

لامسه اولین حسی است که در نوزادی تجربه می کنیم.این راهی برای ارتباط و برای رشد و پرورش نوزاد حیاتی است. دیوید لیندن، نویسندهٔ کتابی در زمینهٔ دانش نوین شخصیت انسان، می گوید:تماس بدنی بین فردی میان انسان ها حیاتی است، این نوعی چسب اجتماعی است.

او ادامه می دهد:در خصوص لامسه خیلی کم تحقیق شده است. شاید حدود 100 مقالهٔ تحقیقی از دیدگاه های افراد مختلف در خصوص لامسه وجود دارد... ما لامسه را چندان جدی نگرفته ایم.

وقتی انسان های دیگر را لمس می کنیم چه اتفاقی می افتد؟

با توجه به پژوهش های موجود، لمس حال ما را خوب می نماید و می تواند مانند مسکن درد عمل کند. پروفسور ربکا اسلیتر، استاد عصب شناسی بچه ها می گوید: برای مثال وقتی در خصوص اثر لمس در نوزادان حرف می زنیم این کار باعث تنظیم ضربان قلب و بهبود فرایند افزایش وزن آن ها می گردد.

در ادامه می گوید:برخی پژوهش ها در خصوص نوزادان نارس نشان داده است که اگر میزان برانگیزنده های تماسی بیشتری داشته باشند زمان لازم برای ماندن آن ها در بیمارستان کاهش پیدا می نماید. رابین دونبار، روان شناس تکاملی می گوید که وقتی پای اهمیت تماس و لمس به میان می آید انسان ها خیلی شبیه جانوران هستند.

نخستی ها بین 10 تا ٪20 از زمان بیداری خود را صرف نظافت و لمس یکدیگر می نمایند که به نظر او بخش مهمی از روابط دوستانهٔ آنهاست. دستی که مو های بدن آن ها نوازش می نماید این پیغام را به مغز می فرستد تو در ارتباط با بهترین دوستت هستی و این پیغام در مغز باعث آزاد شدن آندروفین می گردد.

ما احساس آرامش می کنیم و مهم تر از آن به فردی که چنین کاری می نماید احساس اعتماد می کنیم و چنین حسی باعث ایجاد حس دوستی می گردد

لمس نکردن چه اثری خواهد داشت؟

اگر لمس و تماس بدنی یکدیگر باعث تسکین درد و آرامش ما گردد و یاری کند به همدیگر نزدیک شویم و دوستی ها شکل بگیرد، پس زندگی با فاصله گیری اجتماعی چه اثری بر ما خواهد گذاشت؟ لیدنِ نویسنده می گوید:به این معنا نیست که ما بلافاصله نابود می شویم، اما حس ارتباط، همدلی و اعتماد به تدریج کم رنگ می گردد.

کاترینا فوتوپولو، استاد عصب شناسی روان پویشی می گوید:اگر حیوانی را از لمس محروم کنید، حیوان از نظر جسمی و روانی بیمار می گردد، دچار اضطراب های گوناگون می گردد و کمتر عمر می نماید و در طولانی مدت زندگی نا سالم تری دارد.

در آغاز همه گیری، پیش از آنکه بیشتر کشور های فاصله گذاری اجتماعی را آغاز نمایند، بیش از نیمی از انسان ها لمس کافی را دریافت نمی کردند، حالا تصور کنید در شرایط فعلی این نسبت به کجا رسیده است.

این یافته ها بر مبنای پژوهشی در خصوص لمس بر روی 40،000 نفر از بیش از 110 کشور از 21 ژانویه تا 30 مارس 2020 است که در دانشگاه گلد اسمیتز به سفارش بی بی سی و مجموعهٔ ولکام انجام گرفته است.

چه می توانیم بکنیم؟

برای آن هایی که تنها زندگی می نمایند یا خودشان را قرنطینه نموده اند راه حلی در حال حاضر وجود ندارد و این اثرات ممکن است تا مدتی ادامه پیدا کند. پروفسور اسلیتر تا آن جا پیش می رود که می گوید: فکر نمی کنم مردم دوباره با هم مثل دوران پیش از همه گیری تعامل و تماس داشته باشند.

اما راین دونبار، روان شناس تکاملی چنین اعتقادی ندارد او فکر می نماید تماس و لمس همواره بخشی از رابطه و دوستی ها باقی می ماند، او می گوید:مگر آنکه چیزی بهتر یا مؤثر تر بتواند جای آن را بگیرد؛ و او استدلال می نماید که چنین چیزی محال است مگر آنکه ما تمام مفهوم و نشانه های رابطهٔ عاشقانه را کنار بگذاریم.

اگر ما فرض کنیم که چنین اتفاقی نخواهد افتاد، از نظر یک روان شناس تکاملی چه نوع لمس و تماسی بیش از همه برای انسان ها لذت بخش است؟ او می گوید:خوب، بخشی از بازوی انسان، قسمت بیرونی بازو انگار برای نوازش کردن ساخته شده است و با سرعت و شدت ثابتی بسیار مؤثر است نوازشی نرم و ملایم و دقیقاً 2،5 سانتیمتر در هر ثانیه.

این نوازشی است که انگار در وجود ما نهادینه شده است که از آن لذت ببریم.

پس شاید اگر بتوانید و راحت باشید (صادقانه بگوییم لمس و تماس بدنی را همه دوست ندارند) ایجاد تماس بدنی با کسی که دوستش دارید فکر خوبی برای سلامت روحی و جسمی باشد. دونبار می گوید:وقتی با کسی که مدت هاست او را ندیده اید، تماس بدنی برقرار می کنید، خیلی چیز ها را حس می کنید و در می یابید.

اگر می خواهید بدانید دیگری چه احساسی نسبت به شما دارد... به آنچه می گوید گوش نکنید، حس کنید چطور شما را لمس می نماید.

منبع: فرادید
انتشار: 19 بهمن 1399 بروزرسانی: 19 بهمن 1399 گردآورنده: babalaser.ir شناسه مطلب: 1128

به "اگر نتوانیم همدیگر را لمس کنیم، چه می گردد؟" امتیاز دهید

امتیاز دهید:

دیدگاه های مرتبط با "اگر نتوانیم همدیگر را لمس کنیم، چه می گردد؟"

* نظرتان را در مورد این مقاله با ما درمیان بگذارید