2 طرز تهیه شیربرنج مجلسی و نذری خوشمزه

به گزارش مجله بابلسر، شیر برنج از جمله غذاهای ساده و در عین حال کامل و مقوی و البته بین المللی است. می دانستید شیر برنج اصلا یک غذای اسطوره ای ایرانی است؟ از شیر برنج در شاهنامه به شیر با نام برده شده است. شیر برنج هم برای صبحانه مناسب است هم برای ناهار و شام و در اغلب کشورهای جهان به خصوص روسیه و هند برای تمام وعده های غذایی بسیار محبوب و پرطرفدار است. به نظر می رسد در ماه هایی مثل محرم و ماه رمضان به خصوص برای نذری و ماه رمضان برای وعده های سحر و افطار بلد بودن طرز تهیه مجلسی شیربرنج بیشتر از همواره به کار می آید. شیربرنج را چه برای نذری و چه برای سحری و افطاری ماه رمضان سرو کنید در هر صورت هم سیر می شوید و هم غذایی کامل و مفید میل نموده اید. 2 طرز تهیه شیربرنج مجلسی و نذری خوشمزه و طرز تهیه شیربرنج ساده برای مصرف خودتان یا سحری و افطاری و نذری های ماه محرم و رمضان و سایر ایام مذهبی در مجله خبرنگاران بخوانید.

2 طرز تهیه شیربرنج مجلسی و نذری خوشمزه

طرز تهیه شیربرنج مجلسی و نذری خوشمزه

مواد لازم برای 20 نفر

برنج نیم دانه: 3 لیوان

شیر پر چرب: 14 لیتر

خامه صبحانه سبک: یک بسته

شکر: 3 قاشق غذاخوری سر پر(اضافه کردن شکر اختیاری است)

خلال پسته: 5 قاشق غذاخوری

خلال بادام: 5 قاشق غذاخوری

نمک: 1 قاشق غذاخوری

گلاب: 1 استکان

هل آسیاب شده: 1 قاشق غذاخوری

این مقدار مواد در دستور پخت شیربرنج برای 20 نفر تدارک دیده شده است. برای تعداد بیشتر بسته به تعداد نفرات مواد را به نسبت دو یا سه برابر یا بیشتر کنید. مثلا برای طرز تهیه شیربرنج برای 100 نفر مقدار این مواد را 5 برابر کنید. یا برای طرز تهیه شیربرنج برای 4 نفر مقدار این مواد را 1/5 کنید.

طرز تهیه

مرحله اول

برای درست کردن شیر برنج خوشمزه نذری مجلسی ابتدا باید برنج ها را خوب بشورید و سپس به مدت یک الی دو ساعت با مقداری نمک خیس کنید. بعد از این مدت آب روی برنج را خالی کنید و دوباره دو لیوان آب اضافه کنید و اجازه دهید برنج روی شعله ملایم گاز خوب بپزد و حسابی له گردد و وا برود. اگر برنج هنوز له نشده بود و دانه بود باز هم مقداری آب اضافه کنید. برنج برای شیربرنج باید له شده باشد و وا برود و آب برنج کاملا بخار گردد. در نهایت باید یک برنج کاملا له و شفته داشته باشید.

مرحله دوم

در مرحله بعد شیر پر چرب و یک بسته خامه صبحانه را به برنج اضافه کنید و هم بزنید. شعله گاز را زیاد کنید و زمانی که شیر برنج به جوش آمد یک قاشق غذاخوری شکر (اختیاری) و یک قاشق غذاخوری هل اضافه کنید (اگر طعم هل را در غذا نمی پسندید آن را حذف کنید). مراقب باشید شیر برنج سر نمی رود. حالا دوباره شعله گاز را کم کنید تا شیر و برنج خوب با هم بپزند و شیربرنج حسابی جا بیفتد. بعد از اضافه کردن شیر، شیر برنج را مرتب باید هم بزنید که ته نگیرد.

مرحله سوم

زمانی که غلظت شیربرنج به اندازه دلخواه رسید (باید بافتی شبیه شله زرد پیدا کند) در مرحله آخر یک استکان گلاب به آن اضافه کنید. وقتی که شیربرنج کاملا جا افتاد و غلیظ شد (مثل شله زرد) نمک آن را اندازه کنید (اگر شیربرنج شیرین دوست دارید شکر آن را اندازه کنید) هم بزنید و از روی گاز بردارید. شیربرنج را زمانی که هنوز داغ است در ظرف های مورد نظر سرو کنید چون وقتی شیربرنج کمی سرد گردد یک لایه از چربی شیر روی آن تشکیل می گردد و برای سرو کردن ظاهر خوبی ندارد. روی شیربرنج مجلسی را با خلال پسته و بادام، کشمش یا در صورت تمایل با میوه هایی مثل موز تزیین کنید.

فوت و فن های طرز تهیه شیربرنج نذری مجلسی و ساده خوشمزه

*اگر شیر برنج را ساده دوست دارید همین مراحل دستور پخت شیربرنج را طی کنید و هل، گلاب و خلال های پسته و بادام را حذف کنید. شیربرنج ساده را هم با نمک یا شکر می توانید خوش طعم کنید. طرز تهیه شیر برنج دزفولی که بسیار مشهور است به همین ترتیب است، بدون هل و گلاب و انواع خلال و فقط با نمک یا شکر در دستور پخت شیربرنج. شیربرنج عربی معمولا شکر دارد و شیرین است و از هل و گلاب در تهیه آن استفاده می گردد.

*شیربرنج را زمانی که هنوز داغ است در ظرف های مورد نظر سرو کنید و اجازه دهید سرد گردد یا به همان صورت میل کنید. اگر شیربرنج را بعد از سرد شدن سرو کنید شیربرنج آب می اندازد. اگر هم شیربرنج را سرد دوست دارید اجازه دهید در دمای اتاق خنک گردد و سپس در یخچال بگذارید تا خنک گردد. به این ترتیب شیربرنج آب نمی اندازد.

*برای درست کردن شیربرنج خوشمزه مجلسی از شب قبل خلال پسته و بادام را در شکر و گلاب یا فقط گلاب خیس کنید تا حسابی طعم بگیرند. بعضی برنج را هم از شب قبل به جای آب در گلاب خیس می نمایند.

*برای درست کردن شیربرنج خوشمزه و جا افتاده حتما از برنج مرغوب ایرانی بهره ببرید. اگر از برنج نیم دانه استفاده نمی کنید برای له شدن برنج به مقدار بیشتری آب احتیاج دارید. اگر هم از برنج نیم دانه استفاده می کنید از نوع مرغوب بهره ببرید.

*اگر شیر برنج را با شکر می پسندید به هیچ وجه در مراحل پخت نمک به آن اضافه نکنید و برعکس اگر شیربرنج را با نمک می پسندید اصلا شکر به آن اضافه نکنید.

*در طرز پخت شیر برنج رژیمی خامه را حذف کنید اگر چه اضافه کردن خامه طعم شیربرنج را لذیذتر و بافت آن را کرمی و لطیف می نماید. شیربرنج را اگر به عنوان غذایی برای دوران سرماخوردگی درست می کنید (به خصوص به عنوان غذایی مقوی برای افراد مبتلا به بیماری کرونا) بهتر است بدون خامه و با چربی کمتر باشد.

*اگر طعم دارچین را در شیربرنج می پسندید در هنگام پخت یک عدد چوب دارچین به شیربرنج اضافه کنید و بعد از پختن شیربرنج چوب دارچین را از آن خارج کنید.

*شیربرنج یک غذای بسیار مفید برای افزایش وزن بچه ها و افرادی است که مشکل کمبود وزن دارند. علاوه بر این شیربرنج توان جسمی و جنسی را افزایش داده، به بهبود شرایط خواب یاری و پوست را خوش رنگ و باز می نماید.

*برای درست کردن شیر برنج خوشمزه نذری مجلسی می توانید از شیرعسلی هم بهره ببرید. به این ترتیب میزان شکر را با توجه به ذائقه کمتر کنید و خامه را هم حذف کنید چون شیرعسلی هم بافت خامه را دارد و هم شیرین است.

*طرز تهیه شیربرنج شمالی هم به همین ترتیب است و در دستور پخت آن نمک، برنج نیمه، گلاب و شیر استفاده می گردد.

*شیر برنج ساده را با عسل یا مربا و نان میل کنید. شیر برنج یکی از انواع صبحانه ساده و شیک برای مهمانی و به خصوص در رژیم غذایی بچه ها و افراد لاغر هم هست.

1 1 vote

Article Rating

منبع: افق کوروش
انتشار: 19 مهر 1399 بروزرسانی: 19 مهر 1399 گردآورنده: babalaser.ir شناسه مطلب: 821

به "2 طرز تهیه شیربرنج مجلسی و نذری خوشمزه" امتیاز دهید

امتیاز دهید:

دیدگاه های مرتبط با "2 طرز تهیه شیربرنج مجلسی و نذری خوشمزه"

* نظرتان را در مورد این مقاله با ما درمیان بگذارید