وقتی دیدی که سوختی

به گزارش مجله بابلسر، گرم شدن در تابستان چه تاثیراتی روی بدن ما دارد و ما باید چه نکاتی را رعایت کنیم تا از گرمازدگی و آفتاب سوختگی مصون بمانیم؟در شرایط عادی، سازو کارهای کنترل طبیعی بدن به شما در تنظیم حرارت کمک می کنند. منافذ پوست موجب دفع مازاد حرارت بدن می شوند و تعریق پوستی هم سبب خنک شدن

وقتی دیدی که سوختی

وقتی دیدی که سوختی

با آفتاب سوختگی و گرمازدگی چه کار کنیم؟

گرم شدن در تابستان چه تاثیراتی روی بدن ما دارد و ما باید چه نکاتی را رعایت کنیم تا از گرمازدگی و آفتاب سوختگی مصون بمانیم؟

در شرایط عادی، سازو کارهای کنترل طبیعی بدن به شما در تنظیم حرارت کمک می کنند. منافذ پوست موجب دفع مازاد حرارت بدن می شوند و تعریق پوستی هم سبب خنک شدن بدن می شود اما چنانچه مدت طولانی در معرض حرارت بالاتر قرار گیرید، به ویژه هنگامی که رطوبت هوا بالاست و نسیم کمی می وزد، سازوکار کنترل طبیعی بدن توان مقابله با این شرایط را نخواهد داشت یعنی قادر به کنترل حرارت شدید تحمیل شده بر شما نیست. در چنین اوضاع و احوالی است که مسائل آغاز می شوند. یکی از جدی ترین تنش های گرمایی، گرمازدگی است که گاهی مرگ بار است.

گرمازدگی

دو علامت مهم گرمازدگی عبارت اند از تب بالای 40 درجه سانتی گراد و پوست داغ و خشک. سایر علایم گرمازدگی عبارت اند از ضربان قلب سریع، از حال رفتن، تنفس تند و افزایش یا کاهش فشارخون. شخص گرمازده ممکن است دچار اختلال حواس یا هذیان هم بشود. همچنین در موارد بسیار شدید تشنج، کوما و مرگ هم در انتظار فرد گرمازده است. گرمازدگی قابل پیش بینی و پیشگیری است. افرادی که بیش از سایرین در معرض خطر قرار دارند عبارت اند از سالمندان و بچه ها کم سن و سال. سایر افراد در معرض خطر شامل اشخاصی با سابقه بیماری گرمایی و افرادی که آب بدن شان کاهش یافته و یا مبتلایان به بیماری قلبی باشند.

برخی از داروها هم احتمال گرمازدگی را افزایش می دهند. برخی از داروهای مربوط به بیماری افسردگی می توانند در توانایی بدن برای تعریق اختلال ایجاد کنند. نوشیدن مایعات فراوان، پوشیدن لباس های خنک و داشتن توانایی تعریق، مهم ترین عوامل پیشگیری از گرمازدگی به تعداد می فرایند.

درمان گرمازدگی

رمز یک درمان پیروز در گرمازدگی، تشخیص زودهنگام نشانه های آن است. اگر گمان می کنید فردی دچار گرمازدگی شده، ابتدا او را از محیط گرم به نقطه ای خنک منتقل کنید. یک اتاق خنک و دارای دستگاه تهویه، بهترین مکان است. پس از جا به جا کردن فرد گرمازده، از اورژانس درخواست کمک کنید.

بالا رفتن بیش از حد دمای بدن فوریتی پزشکی است و برای خنک ساختن فرد نیاز به درمان تخصصی، جایگزینی مایعات از دست رفته و زیر نظر گرفتن تنفس و ضربان قلب است. در مدت زمانی که منتظر رسیدن کمک هستید، لباس های فرد را در آورده یا با اسپری به او آب بپاشید تا بدن وی خنک شود و سعی کنید به وسیله پنکه یا بادبزن دستی یا حتی به وسیله روزنامه فرد را باد بزنید. در صورت امکان، حرارت بدن او را با دماسنج میزان گیری کنید. با برگشتن حرارت بدن به سطح طبیعی، خنک کردن او را متوقف سازید و در صورت توقف تنفس، احیای دهان به دهان را آغاز کنید.

کلافگی ناشی از گرما

شاید با شنیدن نام کلافگی، به یاد حالت های عصبی و پر تنش می افتید اما این واژ ه کاربرد دیگری هم دارد. کلافگی به خطرناکی گرمازدگی نیست اما می تواند به سرعت به سمت گرمازدگی پیش رود. کلافگی را به نام نارسایی سازوکارهای خنک کننده بدن در پاسخ صحیح به گرمای مفرط تحمیل شده بر بدن تعریف می کند. کلافگی بیشتر در افرادی مشاهده می شود که از داروهای ادرارآور استفاده می کنند زیرا این داروها مازاد مایعات بدن را دفع می کند.

کلافگی در پی تعریق شدید و ناتوانی در جبران مایعات از دست رفته هم اتفاق می افتد. علایم و نشانه های این عارضه اغلب به طور ناگهانی آغاز می شوند و دلیل اینکه به این عارضه گاهی غش ناشی از گرما هم می گویند، همین موضوع است. این غش، ضربان تند و سریع، افت فشارخون، پوست سرد و خیس و تهوع، از علایم و نشانه های کلافگی به تعداد می فرایند.

درمان کلافگی ناشی از گرما

اگر فکر می کنید کسی دچار کلافگی ناشی از گرما شده است، او را از محیط گرم به نقطه ای خنک تر ببرید. یک اتاق خنک و دارای دستگاه تهویه، بهترین مکان است. از شخص کلافه بخواهید دراز بکشد و کمی پاهایش را بالاتر از تنه اش قرار دهید.

تا حد امکان لباس هایش را درآورده یا دکمه های آنها را باز کنید. به او آب سرد بدهید. مصرف مایعات، املاح از دست رفته بدن را جبران می کنند. اگر علایم گرمازدگی در فرد پدیدار شد، از اورژانس درخواست کمک کنید.

گرفتگی های گرمایی

>

گرفتگی های گرمایی، انقباضات دردناک عضلانی هستند که پس از ورزش سنگین و تعریق فراوان روی می دهند. عضلات شکمی و سایر عضلاتی که در ورزش از آنها استفاده می شوند، بیشتر دچار این نوع گرفتگی خواهند شد. گرفتگی گرمایی یا گرفتگی عضلات اغلب در محیط های گرم روی می دهد اما ممکن است در شرایط خنک تر هم ایجاد شود. برای درمان چنین مسائلی ابتدا کمی استراحت کرده و خود را خنک کنید. سپس آب یا نوشیدنی مناسب استفاده کنید. همچنین میزانی غذای شور مانند آجیل نمک زده یا چوب شور مصرف کنید زیرا سدیم نمک به رفع گرفتگی عضلات کمک می کند.

توصیه هایی برای پیشگیری از گرمازدگی

از خورشید اجتناب کنید. در ساعات بسیار داغ روز یعنی از ظهر تا چهار بعد از ظهر از بیرون رفتن خودداری کنید.

فعالیت های جسمانی خود را محدود کنید. ورزش سنگین را به ساعات اولیه صبح یا عصر اختصاص دهید.

لباس های مناسب هوای گرم بپوشید. لباس هایی را بپوشید که رنگ روشن دارند و سبک و راحت است.

مایعات فراوان بنوشید. مصرف مایعات فراوان سبب دفع غیرضروری آب بدن می شوند.

آفتاب سوختگی

مواجهه طولانی مدت با پرتوهای فرابنفش خورشید موجب قرمزی، حساسیت یا تورم پوست می شود. پوست ممکن است حتی تاول هم بزند. تورم و قرمزی در آفتاب سوختگی ناشی از التهاب پوست هستند.

درمان آفتاب سوختگی

درمان آفتاب سوختگی بستگی به وسعت سوختگی دارد. اغلب موارد آفتاب سوختگی را می توان بدون مراجعه به پزشک درمان کرد.

حمام بروید و دوش بگیرید.

تاول پوستی را سوراخ نکنید زیرا وجود آنها موجب جلوگیری از عفونت و تسریع التیام پوست می شود. در صورت ترکیدن، روی سطح باز آنها پماد آنتی بیوتیک بمالید.

برای تسکین درد و کاهش التهاب می توان از قرص مسکن استفاده کرد. اگر آفتاب سوختگی شدید است با پزشک خانواده مشورت کنید. پزشک تان برای کاهش واکنش بدن و جلوگیری از نشانه های آفتاب سوختگی، داروهایی را برای شما تجویز خواهد کرد. لازم است آفتاب سوختگی را مانند سوختگی جزیی درمان کنید.

منبع:www.salamat.com

منبع: راسخون
انتشار: 2 مهر 1400 بروزرسانی: 2 مهر 1400 گردآورنده: babalaser.ir شناسه مطلب: 1625

به "وقتی دیدی که سوختی" امتیاز دهید

امتیاز دهید:

دیدگاه های مرتبط با "وقتی دیدی که سوختی"

* نظرتان را در مورد این مقاله با ما درمیان بگذارید