ادعای یک دانشمند سوئیسی: بشر تا 25 سال آینده احتمالا حیات بیگانه را کشف می کند

به گزارش مجله بابلسر، یک دانشمند سوئیسی در افتتاحیه یک مرکز پژوهشی تازه گفت که بشر احتمالا تا 25 سال آینده می تواند حیات بیگانه را کشف کند.

ادعای یک دانشمند سوئیسی: بشر تا 25 سال آینده احتمالا حیات بیگانه را کشف می کند

به گزارش فیوچریسم، دانشمندی که برای دولت سوئیس کار می کند، پیش بینی جسورانه ای را درباره کشف حیات بیگانه ارائه داده است و استدلال او قانع کننده به نظر می رسد. دکتر ساشا کوانز(Sascha Quanz)، پژوهشگر مؤسسه فناوری فدرال زوریخ(ETH Zurich) گفت که باور دارد انسان ها احتمالا در 25 سال آینده، حیات فراتر از سیاره ما را کشف خواهند کرد.

وی افزود: دیدیه کلاز(Didier Queloz)، همکار من و برنده جایزه نوبل، در سال 1995 نخستین سیاره بیرون از منظومه شمسی را کشف کرد. امروز بیش از 5000 سیاره فراخورشیدی شناخته شده اند و ما روزانه در حال کشف آنها هستیم.

مؤسسه فناوری فدرال زوریخ اخیرا مرکز تازه خود موسوم به مرکز بررسی منشاء و نفوذ حیات(Center for the Origin and Prevalence of Life) را افتتاح کرده که یک مؤسسه میان رشته ای برای تجزیه و تحلیل مشاهدات کنونی و آینده زمین و جهان است. ساشا کوانز طی مراسم افتتاحیه این مرکز گفت که ممکن است در 25 سال آینده بتوانیم وجود حیات را در بیرون از منظومه شمسی تشخیص دهیم.

این ادعا ممکن است خیلی بلندپروازانه به نظر برسد؛ به خصوص زمانی که پس از سال ها کار کردن هنوز مطمئن نیستیم که سیارات داخل منظومه شمسی می توانند حیات را پشتیبانی کنند یا خیر.

اعتقاد بر این است که از هزاران سیاره فراخورشیدی، حداقل ده ها سیاره احتمالا قابل سکونت هستند و شرایط روی سطح آنها برای آب مایع فراهم است. به گفته کوانز، این تعداد همیشه در حال افزایش است.

این جهان های مجذوب کننده اکنون نیازمند بررسی دقیق تر با فناوری های پیشرفته هستند. کوانز ادامه داد: ما باید جو این سیارات را بررسی کنیم. ما به یک روش رصدی نیاز داریم که به ما امکان دهد تا از این سیارات عکس بگیریم.

اگرچه تلسکوپ فضایی جیمز وب(JWST) اخیرا تصاویری را از یک سیاره فراخورشیدی غول پیکر گرفته است اما تمرکز اصلی آن روی تصویربرداری از ستارگان است و به گفته کوانز، به مقدار کافی قدرتمند نیست تا تصاویری را از سیارات فراخورشیدی کوچک تر بگیرد.

علاوه بر این، تلسکوپ فضایی جیمز وب، ستاره های قدیمی تر کیهان را نیز بررسی کرده و دی اکسید کربن و آب را در سیارات فراخورشیدی آنها شناسایی کرده است. اگرچه این یک دستاورد بزرگ است اما جیمز وب برای بررسی سیارات فراخورشیدی مجهز نیست و در شناسایی سیارات هم مقدار زمین که احتمالا نزدیک تر به ستاره خود می چرخند و آب به صورت مایع روی آنها وجود دارد، به شدت ناتوان است.

اینجاست که دو پروژه حوزه اخترفیزیک وارد می شوند؛ یک دستگاه غول پیکر زمینی موسوم به تلسکوپ بسیار بزرگ(ELT) که در حال حاضر در شیلی در دست ساخت است و یک مأموریت آژانس فضایی اروپا(ESA) موسوم به تداخل سنج بزرگ برای سیارات فراخورشیدی(LIFE) که برای بررسی جو سیارات فراخورشیدی و یافتن نشانه هایی از حیات فرازمینی در حال توسعه است.

کوانز گفت که کار مشاهده سیارات فراخورشیدی کوچک تر به بهترین وجه از طریق تلسکوپ های تخصصی مانند تصویرگر و طیف نگار ELT فروسرخ میانی(METIS) انجام می شود که در حال حاضر به عنوان بخشی از تلسکوپ بسیار بزرگ فعالیت می کند. پس از تکمیل METIS در سرانجام دهه، این تلسکوپ دارای یک آینه با عرض 40 متر خواهد بود که بزرگترین تلسکوپ نوری در این سیاره است.

این تلسکوپ به ستاره شناسان کمک خواهد کرد تا نه تنها از سیارات فراخورشیدی مجاور عکس بگیرند، بلکه جو آنها را نیز بررسی کنند. کوانز به خوبی می داند که مشاهدات METIS در مورد زمین، تحت تأثیر جو سیاره قرار می گیرد. بنابراین، یک مأموریت تخصصی برای فرستادن به فضا مورد نیاز است که مانند جیمز وب باشد اما در پی سیارات فراخورشیدی قابل سکونت بشود.

مأموریت LIFE که در سال 2017 طراحی شد، در مرحله مطالعات اولیه به سر می برد و هنوز تاییدیه یا بودجه ای را از آژانس فضایی اروپا دریافت نکرده است. با وجود این، کوانز برنامه LIFE را به عنوان یک کاندیدا برای یک ماموریت بزرگ آینده در برنامه علمی آژانس فضایی اروپا توصیف کرد که یک گام بزرگ برای جستجوی زندگی هوشمند به شمار می رود که جامعه علمی در سال های اخیر کشش بی سابقه ای نسبت به آن داشته است تا بیش از هر زمان دیگری به این مفهوم بپردازد که ما در جهان تنها نیستیم.

کوانز به جستجوی خود برای یافتن حیات در بیرون از منظومه شمسی، مهلتی 25 ساله داده است که به گفته او غیر واقعی نیست. وی افزود: هیچ تضمینی برای موفقیت وجود ندارد اما ما در راه تلاش، چیزهای دیگری را یاد خواهیم گرفت.

منبع: انتخاب
انتشار: 30 آذر 1401 بروزرسانی: 30 آذر 1401 گردآورنده: babalaser.ir شناسه مطلب: 1997

به "ادعای یک دانشمند سوئیسی: بشر تا 25 سال آینده احتمالا حیات بیگانه را کشف می کند" امتیاز دهید

امتیاز دهید:

دیدگاه های مرتبط با "ادعای یک دانشمند سوئیسی: بشر تا 25 سال آینده احتمالا حیات بیگانه را کشف می کند"

* نظرتان را در مورد این مقاله با ما درمیان بگذارید