جزییاتی از تولید مشترک واکسن با کوبا

به گزارش مجله بابلسر، سخنگوی سازمان غذا و دارو گفت: احتمالا اولین واکسن های کرونا که به ایران می رسد از جهت خرید مستقیم از یک کشور خارجی است، بعد از آن سهمیه ایران از سبد کوواکس می رسد، سپس تولید مشترک انستیتو پاستور ایران با یک شرکت کوبایی است و پس از آن واکسن ایرانی تامین می شود.

جزییاتی از تولید مشترک واکسن با کوبا

با ما همراه باشید و درباره وبلاگ هیچکس بیشتر بدانید.

کیانوش دنیاپور روز جمعه در گفتگو با ایرنا اضافه کرد: همان طور که وزیر بهداشت قبلا اعلام و رئیس جمهوری هم بر آن تاکید کرده است، برای تامین واکسن کرونا چهار جهت مختلف دنبال می شود که شامل خرید مستقیم از یک کشور خارجی تولید کننده واکسن تایید شده، خرید از سبد کوواکس سازمان بهداشت دنیای، تولید مشترک با یک شرکت خارجی و تولید واکسن کرونا در داخل است.

وی ادامه داد: در این زمینه برای خرید مستقیم واکسن کرونا از یک کشور خارجی اقداماتی اجرا شده و زمانی که نتیجه آن قطعی شود به مردم اعلام می شود، برای خرید واکسن کرونا از سبد کوواکس نیز اقدامات لازم اجرا شده، البته مشکلاتی برای انتقال پول وجود داشت که بر طرف شد و از جهت سازمان بهداشت دنیای در زمان مقرر و پس از شروع توزیع آن، واکسن کرونا وارد کشور می شود.

سخنگوی سازمان غذا و دارو گفت: برای تولید مشترک واکسن کرونا با یک کشور خارجی اقداماتی از قبل اجرا شده بود. شرط ایران برای انجام کارآزمایی بالینی انسانی واکسن کرونا در داخل کشور، تولید مشترک واکسن و انتقال فناوری تولید واکسن به ایران بود، به هر حال برخی شرکت های خارجی در این زمینه مذاکراتی با ایران داشتند، ولی در زمان حاضر فقط یکی از موسسات قدیمی و شناخته شده کوبا در حوزه واکسن سازی که از سال های قبل با انستیتو پاستور ایران در زمینه تولید واکسن همکاری داشته است و بر اساس همان پلتفورم و زمینه همکاری و با همان فناوری موضوع تولید واکسن کرونا را هم هر دو موسسه دنبال کرده اند.

فاز سوم کارآزمایی بالینی واکسن ایران- کوبا در ایران انجام می شود

دنیاپور اضافه کرد: فاز یک کارآزمایی بالینی انسانی واکسن کرونا در کشور کوبا با موفقیت اجرا شده است، فاز دوم مطالعه بالینی انسانی آن نیز هم اکنون با نظارت انستیتو پاستور ایران در کشور کوبا در حال انجام است و به شرط موفقیت فاز دو، فاز سه مطالعه انسانی آن همان طور که رئیس انستیتو پاستور ایران اعلام کرده در ماه های پایانی امسال در ایران انجام خواهد شد.

وی ادامه داد: هر اقدام دیگری که قرار باشد برای تولید مشترک واکسن کرونا در ایران انجام شود و هر کارآزمایی بالینی که برای تولید واکسن لازم باشد، زمانی در ایران انجام می شود که طرف مقابل شرایط ایران را بپذیرد. تا به امروز فقط یک موسسه کوبایی شرایط ایران را پذیرفته است. این موضوعی است که سخنگوی ستاد ملی مقابله با کرونا هم بر آن تاکید کرده است.

سخنگوی سازمان غذا و دارو گفت: فناوری تولید واکسن مشترک ایران و کوبا، فناوری ساب یونیت است که طی آن بخشی از پروتئین ویروس تولید می شود و قرار است طی این همکاری مشترک این فناوری به ایران منتقل شود.

آخرین اخبار از تولید واکسن کرونا در ایران

رئیس مرکز اطلاع رسانی وزارت بهداشت گفت: در کنار این اقدامات، جهت تولید واکسن کرونا در داخل نیز دنبال می شود. اقدام برای تولید واکسن کرونا در داخل از ابتدا توسط 16 شرکت ایرانی شروع شده بود و تا این لحظه 12 تقاضا و اعلام آمادگی برای تولید واکسن کرونا در ایران به سازمان غذا و دارو وصول شده و از این تعداد 8 شرکت پرونده فعال دارند و از این هشت شرکت یک مورد وارد فاز کارآزمایی بالینی انسانی شده، دو شرکت دیگر نیز به زودی وارد فاز مطالعه بالینی انسانی می شوند.

دنیاپور گفت: بر اساس برنامه زمانی بندی اجرا شده، خرید مستقیم واکسن از یک کشور خارجی از بقیه جهت ها جلوتر است. البته همزمان اقدامات لازم برای خرید از سبد کوواکس هم اجرا شده است. به نظر می رسد خرید مستقیم واکسن کرونا از یک کشور خارجی زودتر از بقیه محقق می شود. بعد از آن خرید از کوواکس، بعد از آن تولید مشترک با یک کشور خارجی و بعد هم تولید واکسن کرونا در داخل را خواهیم داشت و به نظر می رسد عمده نیاز کشور از جهت تولید داخل تامین خواهد شد.

وی اضافه کرد: هنوز زمان دقیق ورود واکسن کرونا به کشور و شروع واکسیناسیون را نمی توان اظهار داشت. به هر حال با توجه به تقاضای بالای خرید واکسن در کشور های مختلف دنیا اقدامات لازم انجام می شود البته هر واکسنی برای واردات به کشور باید شرایط سازمان غذا و داروی ایران را احراز کنند، یعنی باید حتما در کشور مبدا مجوز مصرف گرفته باشد و استفاده از آن واکسن برای مردم آن کشور شروع شده باشد. هر زمان که با توجه به شرایط سازمان غذا و دارو، یک واکسن تولید شده خارجی مجوز بگیرد، اقدامات لازم برای خرید و ورود واکسن به کشور انجام می شود.

شرط ایران برای خرید واکسن خارجی

سخنگوی سازمان غذا و دارو گفت: در هر صورت هر واکسنی که تاییدیه های بین المللی یا تایید سازمان غذا و داروی کشور مبدا را داشته باشد و در کشور مبدا هم واکسیناسیون با آن شروع شده باشد می تواند در ایران مورد بررسی قرار گیرد و اگر سازمان غذا و داروی ایران تایید کند، خریداری می شود.

وی اضافه کرد: فعلا تعداد کاندیدا های خرید واکسن از خارج خیلی محدود است و قاعدتا در هفته های آینده تعداد این کاندیدا ها بیشتر می شود، شاید فعلا با توجه به شرایط ایران تعداد معدودی واکسن شاید در حد سه واکسن می توانند کاندیدای خرید باشند، اما به زودی این تعداد بیشتر می شود.

دنیاپور گفت: در مورد واکسن های خریداری شده از کوواکس نیز هنوز نمی توانیم زمان دقیقی برای ورود واکسن به کشور اعلام کنیم، چون هنوز کوواکس توزیع واکسن را شروع نکرده است و، چون این کار با موضوع سازمان بهداشت دنیای انجام می شود اول باید سازمان بهداشت دنیای واکسن مورد نظر را تایید کند، بعد واکسن های سبد کوواکس را دریافت و بعد شروع به توزیع کند. ایران 16 میلیون و 800 هزار دوز واکسن از کوواکس خریداری کرده، ولی هنوز توزیع این واکسن شروع نشده است.

تا به امروز سه واکسن فایزر بایو ان تک، مدرنا و اکسفورد-آسترازنکا توانسته اند مجوز های بین المللی را اخذ کنند و برخی کشور ها واکسیناسیون شهروندان خود را با یکی از این واکسن ها شروع کرده اند.

بر اساس اعلام دولت ها تا به امروز بیش از 83 میلیون نفر در دنیا به طور قطع به بیماری کووید19 مبتلا شده و بیش از یک میلیون و 800 هزار نفر بر اثر این بیماری جان خود را از دست داده اند. در ایران نیز از اسفند 98 تا به امروز که به طور رسمی ابتلا به این بیماری اعلام شد و بر اساس اعلام وزارت بهداشت تا به امروز یک میلیون و 225 هزار و 142نفر به این بیماری مبتلا شده و 55 هزار و 223 نفر بر اثر این بیماری جان خود را از دست داده اند، بیش از پنج هزار بیمار کرونا نیز با شرایط وخیم در آی سی یو هستند.

منبع: فرارو
انتشار: 18 بهمن 1399 بروزرسانی: 18 بهمن 1399 گردآورنده: babalaser.ir شناسه مطلب: 1080

به "جزییاتی از تولید مشترک واکسن با کوبا" امتیاز دهید

امتیاز دهید:

دیدگاه های مرتبط با "جزییاتی از تولید مشترک واکسن با کوبا"

* نظرتان را در مورد این مقاله با ما درمیان بگذارید